Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Radikale i Region Sjælland

"Er rent drikkevand en selvfølge?”- INVITATION til medlemmer af Radikale Venstre i Region Sjælland.

 


Onsdag den 26. februar 2020 kl. 19.00-21.00, i Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø.


Gennem de seneste 50 år er der anvendt store mængder sprøjtemidler, og de er stadig på vej gennem jordlagene og ender før eller siden i grundvandet.


Politiske udmeldinger om pesticider handler oftest om, hvordan vi kan forebygge ny forurening: BNBO, sprøjtemiddelfri zoner, mv. Det er en vigtig dagsorden. Men politikerne taler ikke ret meget om den store skade, som allerede er sket gennem de seneste 50 år.


Hvad kan vi gøre ved det, hvad koster det og er politikerne parate til at tage fat på problemet?


Regionerne har undersøgt, hvor der findes gamle pesticidforureninger, og det står nu klart, at situationen er langt værre end tidligere antaget. Problemerne kan ikke løses indenfor de nuværende økonomiske rammer. Der er behov for en langt større indsats, hvis vi skal sikre rent grundvand og drikkevand til de kommende generationer.


Program for medlemsmødet:  


19.00: Velkomst ved formand for Storkredsen, Henrik Nørgaard.


19:05: Chefkonsulent Nanette Schouw vil fortælle alt, hvad hun ved om drikkevand i Region Sjælland, og hun vil forklare, hvorfor det ikke er en selvfølge, at der er rent drikkevand til alle i Region Sjælland, i Danmark og globalt.


Ca. 20:00: 15 min. pause med kaffe, the og en ostemad.


20.15: Spørgsmål og debat om, hvordan opgaverne kan løses.


21.00: Tak for i aften


Tilmelding på e-mail: bjarnekjems@gmail.com er nødvendig, hvis du ønsker forplejning.


Med venlig hilsen Bjarne Kjems, sekretær for FU.